dimarts, 18 de maig del 2010

L'escrot

A Madrid hi ha centenars funcionaris "de finestreta", funcionaris que ningú sap què fan en Ministeris buits de competències com el de Cultura, Igualtat o Habitatge, i ja em sembla bé que els retallin el sou. Però aquí és diferent: els funcionaris catalans són sobretot mestres, metges i mossos que fan la seva feina deixant-hi la pell i mancats de recursos. Aquesta és la visió d'una diputada republicana al Facebook sobre l'estisorada del ZP al sou dels funcionaris.
I és que aquí a Catalunya, tothom ho sap, no hi ha pas funcionaris que es rasquin la bossa escrotal. I a Madrid, també ho sap tothom, de mestres, metges i polis no n'hi ha. I, no cal dir-ho, a enlloc, ni a Catalunya ni a Madrid, no hi ha assessors amb Visa Or i cotxe oficial, càrrecs de confiança del govern, llepaculs, aprofitats ni altra fauna per l'estil.
A Catalunya sempre l'hem tingut més llarga: diuen les males llengües, per exemple, que Pere el Catòlic va perdre la batalla de Muret després d'haver passat una nit ben acompanyat. Sigui com sigui, aquí no fem mai res malament, no ens malgastaríem mai en lloguers inútils a Nova York els pocs quartos que no ens deixem robar i, si ens toquessin gaire els pebrots, proclamaríem una Constitució com Déu mana en comptes d'un Estatut de pa sucat amb oli.
És evident que els catalans som lliures del Pecat Original i que, a nosaltres, no se'ns pot aplicar la màxima que de mestres, metges i ases n'hi ha a totes les cases. Celebrem-ho, què cony: nosaltres sí que tenim un bon escrot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada